3 barbecue tips voor de echte liefhebber

3 barbecue tips voor de echte liefhebber

De zomer komt er weer aan, de ideale tijd om een aantal barbecue tips te delen. Want nu de zon steeds vaker zijn gezicht laat zien, beginnen meer en meer mensen weer de barbecuekriebels te voelen. Het barbecueën is inmiddels een Hollandse zomertraditie geworden, de zomer voelt simpelweg niet compleet zonder. Gezellig in de achtertuin met je familie of je vrienden, genietend van zowel het lekkere weer als van al die lekkernijen die met de barbecue bereid worden. En dankzij de barbecue tips van Outletboulevard kun je nog meer genieten van je zomer!

Barbecue tip 1: schaf een goede vleestang aan

Sluit je ogen en stel je eens een barbecueënd persoon voor. Wat heeft deze persoon in zijn hand? Juist, een vleestang. Een essentieel onderdeel van het barbecueën. Toch kiezen veel mensen er nog voor om het vlees om te draaien met een vork. Hierdoor stromen de vleessappen uit het vlees, waardoor het sneller taai en droog wordt. Een vleestang zorgt er juist voor dat de sappen in het vlees bewaard blijven, waardoor het vlees dus veel malser en lekkerder zal zijn. Gebruik bijvoorbeeld de GEFU Grilltang uit ons assortiment. Dankzij deze barbecue tip kun je straks genieten van heerlijk mals en sappig vlees.

Barbecue tip 2: koop een barbecue met deksel

Voor het garen van vlees is het beter wanneer dit op een constante temperatuur gebeurd. Een barbecue met deksel geeft je meer controle over de temperatuur in vergelijking met barbecues zonder deksel. Dit is erg handig voor bijvoorbeeld hamburgers of steak, waarbij het van belang is dat een deel van de grill enorm heet is en ook zo blijft. Een kogelbarbecue zoals die van THM of de Summertime Mix Kogel BBQ is daarom ideaal om ervoor te zorgen dat het vlees gaart op een constante temperatuur. Ook de houtskoolbarbecues van Garden Grill zijn een uitstekende keuze.

Barbecue tip 3: bescherm je barbecue met een afdekhoes

Doordat een barbecue buiten staat, wordt het vaak blootgesteld aan allerlei externe invloeden: zon, vuil, wind, stof of regen. Een beetje bescherming scheelt dan een hoop, want het is natuurlijk de bedoeling dat de barbecue meerdere zomers te gebruiken is. Een barbecuehoes is dan zeker een aanrader. Hiermee bescherm je de barbecue tegen diverse weersomstandigheden en andere externe invloeden die je barbecue kunnen beschadigen. Een aanrader uit ons assortiment is de Campingaz Universele barbecuehoes. Deze hoes is gemaakt van stevig materiaal en verstelbaar aan de hand van touwtjes en een koord, zodat je barbecue goed beschermd blijft. Dankzij deze barbecue tip gaat je barbecue een stuk langer mee!

Bekijk het assortiment van Outletboulevard

Naast de producten die aangeraden worden, hebben we natuurlijk nog veel meer barbecueproducten in ons assortiment. Zo kan de echte barbecuër natuurlijk niet zonder een schort aan de slag. Dankzij één van onze schorten hoef je je geen zorgen meer te maken over spetters en vlekken. Ook voor gereedschap, drietanden en diverse soorten barbecues ben je bij Outletboulevard aan het juiste adres. Aan de hand van onze barbecue tips ga je een heerlijke zomer tegemoet! Bekijk alle BBQ producten van Outletboulevard.