6x het leukste buitenspeelgoed om je kinderen naar buiten te krijgen

6x het leukste buitenspeelgoed om je kinderen naar buiten te krijgen

Als het weer lekker weer wordt wil je niets liever dan dat je kinderen weer lekker naar buiten gaan en spelen in de frisse buitenlucht. En hoe verleidelijk die iPad en Playstation ook zijn, met dit leuke buitenspeelgoed krijg je je kinderen in no time naar buiten! Er is buitenspeelgoed voor jong en oud, stoere jongens en echte meisjes.

Zandtaartjes en hoge bergen

Er is een heleboel speelgoed waarmee je kinderen zich kunnen vermaken. Het assortiment is eindeloos en er zit gegarandeerd ideaal buitenspeelgoed bij voor jouw kind. Houdt je zoon of dochter van lekker spelen met zand? Er zijn mooie zandbakken van alle soorten en maten, die je gemakkelijk in je achtertuin kunt opzetten. Een zandbak van hout of juist één van plastic materiaal: je vindt de ideale zandbak voor in jouw tuin. Kies er wat schepjes, emmertjes, vormpjes en zeefjes bij en je kind kan heerlijke zandtaartjes bakken en hoge bergen maken.

Klimmen, klauteren en kokkerellen

Een speeltoestel met een schommel of een klimrek biedt uren speelplezier. Echte creatievelingen kunnen zelf een leuk speelhuis in elkaar timmeren, maar er is ook genoeg keus aan kant en klare speelhuisjes met buitenspeelgoed zoals een glijbaan, een klimwand, een keukentje in het huisje, luiken bij de ramen of een picknicktafel aan het huisje vast. Zo wordt het huisje persoonlijk en kunnen je kinderen hun eigen fantasie er helemaal in kwijt.

Actief met buitenspeelgoed

Kinderen zijn dol op trampolines en zullen dan ook heel wat springplezier hebben met een echte trampoline in de tuin. Geen grote tuin? Niet getreurd, want dit buitenspeelgoed is er in alle soorten en maten. Een kleine ronde trampoline, een grote rechthoekige: alles is mogelijk.

Veilig springen

Er zijn ook verschillende manier waarop je dit buitenspeelgoed kwijt kunt in de tuin. Een veilige optie is de ingraaf-trampoline. Op deze manier wordt het valgevaar beperkt en kunnen je kinderen niet onder de trampoline terecht komen. Je kunt ook voor een trampoline met veiligheidsnet gaan. Zo voorkom je lelijke valpartijen.

Spetteren in eigen tuin

Bij warm weer is het heerlijk als kinderen verkoeling kunnen zoeken bij dat zwembad in de buurt. Maar hoe ideaal zou het zijn als je kinderen lekker in eigen tuin kunnen spelen en spetteren in jullie eigen zwembad? Nodig alle vriendjes uit en zie ze genieten van de waterpret.

Ultiem zwemplezier

Het assortiment is uitgebreid en bevat zwembaden voor alle leeftijden. Peuters en kleuters kunnen in een klein badje met een klein laagje water. Kleine en grote waterratten mogen in een wat groter bad, die zowel rond als langwerpig kan zijn, zodat ze er lekker in rond kunnen zwemmen. Je kunt er zelf voor kiezen hoe vol je het bad doet. Dit buitenspeelgoed geeft zeker weten vele zomers zwemplezier!

Buitenspeelgoed om mee te racen

In een tuin met gras kunnen je kinderen lekker voetballen, maar een tuin met een stenen ondergrond dient zich ook goed voor leuk buitenspeelgoed. Wat dacht je van een stoere fiets of een leuke step? Leer je kleine kinderen fietsen op hun nieuwe fiets met zijwieltjes en voor je het weet racen ze de hele buurt door. Voor je oudere kinderen zijn skeelers, skelters of een hoverboard een leuke manier om actief bezig te zijn in de achtertuin.

Los buitenspeelgoed

Naast al het grote buitenspeelgoed als fietsen, zandbakken, speelhuisjes en trampolines is er ook genoeg los speelgoed waarmee je kinderen zich goed zullen vermaken als ze buitenshuis spelen. Een stoere waterbaan of leuke waterpistolen voor hete zomerdagen geeft gegarandeerd waterpret!

(Bal)kunstenaars

Wat dacht je van actief buitenspeelgoed zoals een badmintonset of een springtouw? Een pak stoepkrijt laat de kunstenaar in je kroost naar boven komen wanneer ze de hele tuin voorzien van de mooiste tekeningen. Heb je voetbaltalenten in je gezin? Zet een voetbaldoel op in de achtertuin en ontdek wie de topscoorder van de familie wordt!

Voor ieder wat wils

Of je kinderen nou houden van actieve spelletjes als voetballen, fietsen, skaten of hoverboarden, lekker spetteren of spatteren in jullie eigen zwembad of juist lekker tekenen met stoepkrijt, er is voor ieder wat wils als het gaat om leuk buitenspeelgoed!