Airco of Aircooler: dit is het verschil!

Airco of Aircooler: dit is het verschil!

De warme zomerdagen komen er weer aan en het laatst wat je wilt is thuiskomen in een warm huis. Ontsnap aan de warmte en schaf een airco of air cooler aan! Of het nu op je slaapkamer is of in de woonkamer, met airconditioning heb je altijd een heerlijk koel en aangenaam huis. Je kunt kiezen tussen een aircooler of reguliere airconditioning van verschillende merken als Whirlpool en Tristar. Maar wat is precies het verschil tussen die twee? Lees verder en kom erachter!

Een lekker koel huis

De airco is misschien wel de meest bekende van de twee. Simpel gezegd koelt aircoconditioningsysteem de lucht in een ruimte. Dat gaat als volgt: de airco zuigt de warme lucht aan en voert het in het apparaat, waar dit vocht wordt verdampt. De warme lucht wordt afgevoerd en de koude lucht wordt de ruimte ingeblazen. Zo wordt de kamer lekker koel.

Nog meer voordelen

Maar een airco kan ook juist warme lucht geven bij koude temperaturen. Naast de temperatuurregeling zijn er nog andere voordelen: zo filtert, reinigt en ontvochtigt een airco de lucht. Het leven met warmte wordt dankzij een airco een stuk makkelijker. Daarnaast kun je jarenlang genieten van een airco wanneer hij goed onderhouden wordt.

Airco of Aircooler: het verschil

De aircooler is ook een populaire luchtkoeler tijdens de zomer. De aircooler werkt niet helemaal hetzelfde als een airco, maar ze hebben wel hetzelfde effect: ze zorgen voor verkoeling in je huis. Het verschil zit hem in de verwerking van de koude lucht. Een aircooler verplaatst ook warme lucht, maar langs een koelelement voordat de koude lucht de ruimte in wordt geblazen. Er wordt gebruik gemaakt van koud water, waardoor er qua resultaat wel enigszins verschil te merken is met de resultaten van een airco. De koude lucht is minder verfrissend, maar nog steeds verkoelend genoeg om een kamer heerlijk koel te maken.

De voordelen van een aircooler

De aircooler is vaak ook een stukje voordeliger dan de airco. Maar een ander groot voordeel van de luchtkoeler is dat hij in tegenstelling tot de airco geen afvoerslang heeft. Je hoeft dus geen raam te openen en kunt hem eenvoudig verplaatsten van de slaapkamer naar de woonkamer en weer naar de zolder. Of je nu airconditioning of een luchtkoeler aanschaft, met een van de twee ben je verzekerd van een koele zomer in je huis.